Fria händer

Jag jobbar ganska ofta en stund efter att barnen har somnat. Då är jag supereffektiv om jag har en kopp te. Och jag njuter.

Och sedan blir det natt. Och jag borde gå till sängs. Som just nu när jag sitter kvar.  Jag tittar lite på bilderna från gårdagens bröllop. Det är alltid en skräckblandad förtjusande stund.

Mest förtjusande.

Men självförtroendet vill ju alltid skrika: Du är värdelös! Självförtoendet verkar vara högt avlönad för just detta. Där kommer skräcken in. ”Tänk om det inte är bra?”

Jag brukar någon gång nämna att det är viktigt att jag får konstnärlig frihet. Inget bröllop är det andra likt. Jag måste få berätta det utifrån vad jag ser. Bara då kan det bli bra.

När jag träffade gårdagens bröllopspar för första gången för flera månader sedan (det känns som år) utbrast de ganska omgående: Du får fria händer! Den lilla sol som började lysa inuti mig då har sedan dess strålat starkare och starkare och starkare.

Så igår – dagen då de äntligen fick säga ja till varandra – hade jag fria händer!!!! Och då har jag aldrig den där skräckblandningen med mig. För då vet jag att det blir bra. Som igår. Allt bara hände – och vi bara dansade, skrattade och njöt. Jag tackar den lilla solen i mitt bröst. Och jag tackar Mrs and Mrs Akol .

I work quite often for a while after the kids have gone to sleep. Then I’m super efficient if I have a cup of tea. And I enjoy myself.

And then it becomes night. And I should go to bed. Like right now when I’m sitting here and I still look at some of the images from yesterday’s wedding.

 

But confidence will always yell: You are useless! My confidence seems to be highly paid for this. And if I listen I start to get really unhappy: ”What if it’s not good?”

I usually sometime mention that it’s important that I get artistic freedom. No wedding is the same. I have to tell the story from what I see. Only then can it become splendid. I shoot straight from my heart.

When I met yesterday’s wedding couples for the first time several months ago (it feels like years) they exclaimed almost immediately: We give you free hands! The little sun that began to shine inside of me then has since then shone stronger and stronger and stronger.

So yesterday – the day when they finally got to say yes to each other – Everything just happened – and we just danced, laughed and enjoyed. I thank the little sun in my chest. And I thank Mrs. and Mrs. Akol.

Lena - Kan bara hänföras och beundra. Ditt bildspråk är helt unikt & dånande vackert. Hatten av dårrå…

Sonja Dahlgren - Underbart Karin!! Du är helt enastående och unik och alldeles alldeles fantastisk!

Sonia Jansson - Så eget. så annorlunda ! Du är bäst Karin!

Sara - ÄLSK!

Iréne Segersköld Lindén - Underbara bilder…det här är du i ett nötskal Karin…så himla bra! <3

Fotograf MissJeni - Förstår PRECIS vad du menar. Underbart att du fick fria händer, det är då magi skapas. Det här är magi!

Linda - Helt fantastiska bilder! Förstår varför Volkan och Zabina anlitade dig.

Linda Jönér - Så fantastiskt fint, vackert och mystiskt

Malin Björkholm - Underbara Karin. Dina poetiska bilder får mina ögon att tåras. De biter tag, gör ont, fångar mig, får mig att återvända. Världen genom Karins ögon, önskar jag också kunde få se detta någon gång.

Josefine Bergqvist - Helt otroliga bilder! Du skapar magi!

Katja Ragnstam - Så vackert!!!!

Lönnbackafotograferna – bröllopsfotografer i Uppsala » Bröllopsfotograf – hitta den som passar just ert bröllop - […]  Lönnbackafotograferna fotograferar bröllop i hela Sverige. När Volkan och Zabina hörde av sig från Uppsala blev jag glad: De tänkte sig ett lokalt bröllop men off the beaten tracks of Botaniska Trädgården och Slottet. För dem var bilderna det viktigaste av allt. Fine art! Vi träffades flera gånger och letade location. Till slut hittade vi det, provfotograferade och var berusat eniga: här ska vi fotografera på bröllopsdagen! Det var slutligen den anspråkslösa viadukten som slutligen vann vårt hjärta. Välkommen in på bloggen! (Se fler bilder från just det här bröllopet här!) […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*