Ett makalöst bröllop i Uppsala, del 1

 Anna och Joels makalösa bröllop i Uppsala 

Att binda ihop sin personlighet med sin anknytning till ort och miljöer, vännerna, kärleken, familjen och yrket till en hel dags bröllop med en röd tråd är mycket skickligt. Anna och Joel har gjort det såklart!

”Äntligen! 3:e gången svarade Anna ja till slut! Det tog 10 år, en massa vin och en dyr resa till Venedig men nu blir det av, ifall ni kommer vill säga.”, skrev Joel i bröllopsinbjudan. ”Vi garanterar en tillställning full av sentimentalt dravel, smaklig/osmaklig mat och hög musik. Förhoppningsvis även sådant som etsar sig fast på näthinna och minne lång tid framöver.” , avslutar han.

Ca 140 inbjudna gäster dök således upp den 23:e mars i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala. Tidpunkten bestämdes då förlovningen i Venedig var i mars två år tidigare. Och de ville ha ett tidigt vårbröllop! Båda är från Uppsala och har på ett eller annat sätt anknytning till de lokaler de vistades i under bröllopsdagen. Bröllopsfotografering gjordes bland annat i Universitetshuset och i den anatomiska teaternMuseum Gustavianum. Här följer berättelsen av den första halvan av ett makalöst bröllop i Uppsala (del 1).


Nedan listar brudparet sina delikata detaljer och leverantörer till bröllopet:

Klädsel

Brud:

Brudklänning – La Sposa Maya från Stockholm Brud & Fest.

Hår – StyleLab i Uppsala. Lånade även ut broschen som var en gnistrande detalj i håruppsättningen.

Smink – Pure i Uppsala

Bolero – Uppsydd i siden hos Ebba Montgomery Damskräddare i Stockholm

Örhängen – Ayala Bar Jewlery. Från butiken Euforica i Uppsala.

Brosch – Månstenar och guld. Arvegods

Ringar – Suzanne Färnert guldsmed, Uppsala

Brudgummens outfit är i stort sett införskaffad med fantastisk hjälp från kunnig personal i herrekiperingen A. Marchesan på Odengatan i Stockholm. Allt i vintage. Svart bonjour med randiga byxor. Till det en svart väst och skjortan med lös stärkt krage. Färgen på kravatten valdes och syddes upp för att passa bruden örhängen. Kravattenålen med gnistrande sten.

Brudnäbbarnas klänningar från Little Fairies, Hägersten. Flickorna hade armband och halssmycke som gick i samma blekturkosgröna ton som kravatt och örhängen. Bröllopet gick i övrigt i vitt och naturfärgat. Men vi ville familjen skulle ha någon detalj med färg som höll oss samman.

Lokal

Festen hölls i Vasasalen på Uppsala slott. Fördrinken var i en anslutande lokal ett par trappor upp i en av slottets fina miljöer. Brudparet gjorde entré då alla gäster var samlade. Barn var välkomna under vigseln i kyrkan men de fick ha sin egen bröllopsmiddag på Pelle Svanslös Hus som ligger nedanför slottet. När bröllopet planerades ville vi på något vis knyta an till Venedig och karnevalen där som vi fick uppleva under förlovningsresan. Därför bjöds på den traditionella drinken Bellini och snittar. Dansgruppen Branikula minglade i historiska kläder och uppträdde med dans från 1700-talet.

Blommor och dekoration

Det skulle kännas som att våren var på väg runt knuten. Men det var fortfarande snö på marken och bra så kallt. Tack vare floristen Monika Ågrens blomsterarrangemang blev det ändå vårlikt med blommor i vitt. Favoritblomman ranunkel var given så den dominerade. Kungsängsliljor, videkissar, snödroppar, krispiga tulpaner och mossiga grenar var några av inslagen.

Brudbuketten skulle ha en otuktad känsla med några spretiga lavklädda grenar. (Brudens far är expert på mossor och lavar). I buketten fanns en detalj med anknytning till brudgummens profession som fiskhandlare. Fiskben från gädda träddes på ståltråd varvad med glaspärlor. Runt skaftet lindades ett gammalt spetsband. Brudnäbbarnas buketter var av modell mindre.

Band Hot Creole

I kyrkan uppträdde två av bandets medlemmar för att sedan avsluta festen med livemusik.

Fotograf

Film: Juliana Wiklund från More than Words Photography och Karin Lindén på Lönnbackafotograferna. De lade ner sin själ.

Juliana Wiklund - Gud Karin! Vad bra den bleeeeeeev! love love love it! ;-)

karin - Dina filmsnuttar. Du lade grunden. :-)

Sara - Härligt äkta spontant berättande i äkta filmisk Karin-style. Fantastiskt fint!

Bodil - Älskar den här filmen! Vilket drömteam bakom kamerorna!

Bodil - Attans! tryckte på ENTER för snabbt! Och BILDERNA! Bilderna!

Linda - Jättefina bilder! När kommer del 2?

karin - Jaaa, det är faktiskt ”på bordet” och efter en veckas workshop i Toscana så kan det hända mer grejer här…

Ett makalöst bröllop i Uppsala, del 2 - […] Materialet att arbeta med från den här bröllopsrapporteringen är en stor samling bilder och film från dagarna före och hela bröllopsdagen då Anna och Joels makalösa bröllop gick åstad i Uppsala. Den första delen av detta finns att kika på här. […]

Anna och Joels makalösa bröllop i Uppsala › Bröllopsfotograf - hitta den som passar just ert bröllop - […] Materialet att arbeta med från den här bröllopsrapporteringen är en stor samling bilder och film från dagarna före och hela bröllopsdagen då Anna och Joels makalösa bröllop gick åstad i Uppsala. Den första delen av detta FINNS ATT KIKA PÅ HÄR. […]

Videografer i Uppsala visar en bröllopsfilm från Uppsala | Lönnbackafotograferna Uppsala Stockholm - […] Det här är andra delen av två filmer. Den första filmen kan man kika på här. […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*