Hårstyling till bröllopet

På bröllopsdagen vill både bruden och brudgummen visa sig från sin vackraste sida och håret är en viktig del av utseendet på just den här dagen. För både män och kvinnor finns rekommendationer i val av håruppsättning och vad som kan vara bra att fundera på inför den stora dagens hårstyling.

Bröllop är en minnesvärd festlighet som oftast kostar en hel del pengar och är ett tillfälle där många fotografier garanterat kommer att tas. Det är inte helt ovanligt att paret brukar försöka motionera, träna eller låta håret växa. Framför allt håret är viktigt för både kvinnor och män.

Hår för brudgum

En nackdel med att vara man är att hög produktion av testosteron kan orsaka håravfall eller att man blir tunnhårig. Inför den stora dagen är det därför många män som upplever en viss ångest gällande lite hår på huvudet.

Därför är det många som väljer att raka av håret eller att byta till en frisyr som inte framhäver de ställen där håret har börjat bli tunt. Under de senaste åren har det dessutom blivit allt vanligare att göra hårtransplantation på Nordic Hair, då det är en behandling som kan göra att man kan ha fylligt hår under en längre tidsperiod och minska håravfall. Att genomföra en hårtransplantation inför bröllopet kan därför vara en god idé för de män som vill ha ett fylligare hår, utan att ändra frisyr. Om man inte har problem med att vara tunnhårig, är det ofta rekommenderat att ha en klassisk frisyr under bröllopet, då det skapar vackra bröllopsbilder.

Frisyrer för brud

Inför bröllopsdagen är valalternativen för brudfrisyren oändliga. Det är dock alltid en god idé att hålla sig till mer klassiska frisyrer och avstå från häftiga färger och stora sprakande glitterspännen, men om rosa hår är brudens stil, är det såklart ingen dålig idé. Dock finns det många anledningar till att brudar oftast rekommenderas att sätta upp en mer klassisk håruppsättning. Det är idag väldigt populärt att ha flätor, halvuppsättningar och sätta upp håret i nacken. Beroende på brudens preferenser kan det vara en god idé att låta håret växa inför bröllopet, alternativt införskaffa sig löshår.

Som brud är det en god idé att i förväg fundera ut hur bruduppsättningen ska se ut, då man kan behöva låta håret växa sig längre. Kanske vill man ha en enkel och slät uppsättning eller en halvuppsättning med lockar och flätor. Beroende på val av frisyr kan det spegla brudens personlighet. Men också om slöja eller andra håraccessoarer ska vara en del av uppsättningen. Vid val av brudfrisyr är det viktigaste att frisyren framhäver bruden och brudens personlighet, men att fundera på hur frisyren ser ut på bild är också något att fundera på.