Möhippa och svensexa

Att gifta sig är en stor sak i sig, men man får inte heller glömma bort den fantastiskt roliga festen man kan ha innan giftermålet äger rum! Det här är chansen att faktiskt få festa till det ordentligt med vännerna innan man påbörjar sitt nya liv med sin nyblivna man eller hustru. Många par idag har tyvärr inte tid eller ork att gå ut och festa med sina vänner när de väl har gift sig så därför är svensexan eller möhippan en viktig sak, iallafall för alla de andra vännerna som fortfarande är singlar. En möhippa eller en svensexa behöver dessutom inte bli så dyr som man kan tro. Det finns massor med roliga och underhållande aktiviteter man kan göra som inte kostar så mycket pengar. Sedan kan man ju givetvis också lyxa till det lite och faktiskt anordna en fest som blir lite dyrare, man gifter sig ju (oftast) bara en gång under sitt liv.

Planering av festen

Det är dags att börja planera inför den stora magiska festen, möhippan eller svensexan! Det finns mycket att tänka på, var ska festen anhållas? Vilka ska få vara med? Vad för musik ska spelas? De flesta möhippor och svensexor ser generellt ut på samma sätt. Många lyxar gärna till det med en limousine och i den vill man gärna ha bra, peppande musik när man åker runt. Vilka är egentligen de populäraste låtarna bland möhippor och svensexor idag? Först borde man givetvis fokusera på den musiksmak personen som ska gifta sig har. Att ha musik som personen egentligen inte tycker om är nog inte den smartaste planen. Ett tips är att fråga hustrun/mannen vad för slags musik personen i fråga gillar. På så sätt kan man få lite härliga tips, för det är oftast den andra personen i äktenskapet som har mest koll på vad hen gillar för musik. Det hade ju varit lite roligt om den där “pinsamma” låten som personen gillar i smyg helt plötsligt spelas upp i radion!

Ska festen anhållas utomlands?

Är det så att möhippan eller svensexan ska anhållas utomlands? Då finns det en del saker att tänka på inför resan. Vilket land är väl den första frågan man bör ställa sig. Oftast är giftermålet rätt dyrt i sig, så många har förmodligen inte en jättestor budget att hålla sig efter när man anordnar festen. Som tur finns det väldigt många billiga och bra resor som erbjuds idag, men sen behöver man ju faktiskt inte åka utanför Sverige bara för att man ska anordna en fest. Sverige har faktiskt sin charm också! Dessutom är det kanske inte lika många människor som kan följa med om man ska anhålla möhippan eller svensexan utomlands, så har man en stor vänskapskrets där man vill att alla ska följa med så är det således bättre att stanna kvar i Sverige. Men bara för att man är i Sverige betyder inte det att festen blir tråkig!