Bröllopspresenter

Eftersom ett bröllop är ett stort firande med god mat och trevligt sällskap, är det inte ovanligt att alla gäster tar med sig en present av något slag. Det är dock inte alltid lätt att veta vad man ska ge bort. En viktig sak att tänka på är att presenten bör vara något som passar båda personerna i paret och inte endast en.

Vanliga bröllopspresenter

En vanlig present att ge bort är pengar. Hur mycket pengar som ges bort beror självklart på vilken ekonomisk situation man har samt hur nära man står paret. Skulle de som gifter sig vänta barn kan det vara en idé att ge bort doppresenter eftersom de säkert planerar inför sitt barns framtid. Om det skulle vara så väljer dock många att ge både en present till barnet och ett till paret. Förutom pengar är det även vanligt att ge bort graverade saker. Det gör presenten ännu mer personlig och det finns mycket man kan välja mellan.

Unika presenter

Eftersom det är vanligt att ge bort pengar, blommor och ett kort kan det vara en bra idé att välja en present som ingen annan kommer ge bort. Ett exempel på en unik present är en upplevelse. Varför inte ge bort en tur med luftballong eller betala för en resa till paret? En resa är en bra present ifall paret inte har bokat någon resa själv. Skulle man känna sig helt förvirrad över vad man ska ge paret kan man faktiskt fuska lite och fråga om det är någonting de skulle vilja ha. På så sätt kan man känna sig säker på att ge dem något som de kommer få användning för och inte något som endast kommer ligga och samla damm.